Gil Kofman

Dramatiker Manusförfattare

AKTUELLT:

Gil Kofman arbetar för närvarande på en roman som börjar med en reflektion kring Franz Kafkas skrivande. Han förbereder sin nästa spelfilm som kommer att spelas in i Kina till våren.

BAKGRUND:

Gil Kofman föddes i Nigeria och växte upp i Kenya, Israel och NYC. Han studerade fysik vid Cornell University innan han började på NYUs Graduate Film School för att senare ta en MFA i dramatik vid Yale School of Drama.

Gil Kofmans pjäs AMERICAN MAGIC, en mörk politisk satir, hade urpremiär i Los Angeles och har även spelats i NYC och London med musik av Lee Ranaldo i Sonic Youth och Richard Foreman i rollen som president. Hans pjäs ENTREVISTA/INTERVIEW 187 vann The Dramalogue Award i LA och producerades senare vid The Dallas Theater Center. Pjäserna THE REPORT och PHARMACOPEIA har spelats av The Evidence Room i LA. Gil Kofmans pjäser har även spelats på CBGBs, Workhouse Theater, Adobe Theater i NYC och på teatrar i Canada och Chicago.

Både AMERICAN MAGIC och PHARMACOPEIA finns i tryck hos Broadway Play Publishing.

Gil Kofman skrev och regisserade filmen THE MEMORY THIEF, som blev prisbelönad vid The 21st Edmonton Int'l Film Festival (the Digital Feature Award). Filmen fick även The Grand Jury Prize vid Red Rock Film Festival och blev prisnominerad vid ett antal andra festivaler över hela världen, innan den hade premiär i NYC, där den också fick fina recensioner.

Gil Kofman har även publicerats som prosaförfattare och var med och klippte och spelade in den vid Sundancefestivalen prisbelönta dokumentären - DERRIDA.

Pjäser Antal kvinnor Antal män
American Magic 1 3
Bad Judgement 3 5
The Report/Rapporten 0 3