DinaSistaTankarDotCom

Författare: Mikael Olsson  | Antal kvinnor: 1  | Antal män 3
DinaSistaTankarDotCom skrevs utifrån en research på handelshögskolan. Temat var hur allt går att exploatera inom ”nya ekonomin” (år 2000). Din personliga död och dina sista tankar blir en handelsvara eftersom ”du aldrig vet var du kommer befinna dig i dödsögonblicket”.

Journalisten MANUEL åker till handelshögskolan för att göra ett reportage om ”den nya ekonomin” för DI (Dagens Industri). Där möter han studenterna MARTIN, OSKAR och KARIN som på ett generöst sätt berättar hur det är att vara student på Handelshögskolan. Dom pratar om fördomar och berömmer sin skola för att vara både fördomsfri och jämställd.

”Vi får leka hur mycket vi vill!” utbrister KARIN och alla skrattar igenkännande. Som exempel på skolans dynamiska undervisning beskriver OSKAR hur dom fick idén till ett IT-bolag som erbjuder kunderna en möjlighet att skicka en sista hälsning till sina nära och kära var i världen man än råkar befinna sig när man står inför döden.

IT-bolaget blir en snabb succé och dom firar framgången på en herrgård med champagne och fasanjakt. Plötsligt vänder KARIN hagelgeväret mot sig själv och fyrar av.

TEMA: Jämställdhet och fördomar i samhällets elitskikt.