Den öronlöse sångaren 1k, 3m

Författare: Niklas Rådström  | Antal kvinnor: 1  | Antal män 3

En spökhistoria som bygger på en gammal japansk folksaga. Pjäsen handlar om en blind pojke, Hoichi som lever som flykting med sin mamma i ett kloster. Han är en lysande musiker och sångare, ett underbarn. Hans mamma driver honom att öva dagligen. En kväll när han sitter och övar i trädgården kommer en krigare och hämtar honom till sin herres palats. Där ska Hoichi för hovet sjunga balladen om slaget vid Dan-no-ura. Den blinde pojken sjunger flera nätter för hovet som möter honom med tunga suckar, stort bifall och löften om belöningar. Men klostrets munk anar oråd och upptäcker att pojken går för att sjunga för en grav på kyrkogården. Han måste rädda pojken ur de dödas grepp för han ska få behålla sitt liv...

Pjäsen berättar om det nödvändiga i att en ung människa gör sina egna val och kastar av sig bördan av de döda och det förflutna för att leva sitt eget liv. Frågor som på en gång är allmängiltiga och belyser det mångkulturella samhällets problem.

DEN ÖRONLÖSE SÅNGAREN har haft stor framgång på turné i hela Danmark och hösten -98 hade den sverigepremiär på Folkteatern i Gävle.