Eva Brise

Dramatiker Manusförfattare

AKTUELLT:

Eva Brise är aktuell med sin novellfilm Hjärtud som kommer att spelas vid Göteborgs filmfestival i år. Hennes pjäs HUSET SOM RUT GLÖMDE spelas kontinuerligt av skolelever och amatörteatrar runt om i landet.

BAKGRUND:

Eva Brise började som journalist och har även arbetat med film i flera år. Hon började sin karriär 1990 med att skriva filmmanus (bl a. kortfilmerna Vi ses och Mamma i egen regi). Inom TV har Eva sedan dess arbetat i alla olika led av manusprocessen och i många genrer: drama, ungdom, komedi och såpa.

Eva Brise har skrivit ett tiotal pjäser – ett flertal mycket uppskattade av den unga publiken, bla: Red Light, Men man!, En påse fett, Häxpojken, och Som en taggboll, typ.
När Huset som Rut glömde hade premiär, utsågs Eva Brise till ”uppstickare” inom den kvinnliga dramatiken av tidningen Dagens Nyheter. Hon fick också mycket positiv uppmärksamhet i Norge, där pjäsen spelades 2002.

Eva Brise har under åren samarbetat med både mimare, dansare, musiker och konstnärer i olika projekt och med framgång utvecklat alternativa dramaturgier då olika uttryck kombineras.
Just nu utvecklar Eva Brise ett nytt kurskoncept "Skriv för livet!" - med skrivarkurser i primärt självterapeutiskt syfte - under våren i samarabete med Skrivarakademien/Folkuniversitetet.

läs mer om Eva Brise på hennes hemsida: www.evabrise.se

Pjäser Antal kvinnor Antal män
Det allra heligaste 3 3
Huset som Rut glömde - ett riktigt hjärnsläpp 4k 4 0
Red light 1k, 1m 1 1
Som en taggboll, typ 2 1
WannabeMe 2 2