Thomas Tidholms pjäs Resan till Ugri-la-Brek på Västerbottensteatern

Ett äventyr för barn och vuxna av Thomas Tidholm.

Pjäsen handlar om hur syskonen Hinken och Myran en dag får oväntat besök av en morfar som tills nu varit helt okänd för dom. Frågorna hopar sig för syskonen: Vem är morfar? Var har han varit? Är han kanske en sjörövare? Har han haft en pistol?
Lika plötsligt som morfar dyker upp, lika plötsligt försvinner han! Mystiken tätnar och Hinken och Myran ger sig ut på en räddningsexpedition för att återfinna honom. Denna resa tar barnen ut i stora Världen och vidare hela vägen till det hemlighetsfulla landet Ugri-la-Brek.

Berättelsen är en vardaglig, poetisk och humoristisk beskrivning av två barns relation till det faktum att man inte kan veta allt. Det är en vandringsberättelse där vi följer syskonen på deras fantasifulla, magiska och sagolika resa genom de stora livsfrågorna: Vem är morfar och vart är han på väg?

Pjäsen är skriven av Thomas Tidholm (f.1943) efter hans bok med samma titel. Tidholm har nominerats till Augustpriset tre gånger och 1997 fick han Astrid Lindgren-priset för sina insatser som barnboksförfattare.

text från Västerbottensteaterns hemsida.