Pressmeddelande Salamander i Warszawa

 

 

RÅDSTRÖM FÅR URPREMIÄR PÅ POLSKA!

 

 

Niklas Rådströms pjäs SALAMANDER kommer att får urpremiär i Warszawa den 15 oktober kl. 20.00.

 

SALAMANDER har översatts till polska av Halina Thylwe och inviger Teater Powszechny’s nya scen: http://www.powszechny.art.pl/

 

 

"Pappa sade att eldsalamandrarna är de enda varelser som kan leva i elden. Alla andra förgår i hettan och lågorna. Men salamandrarna kan leva där inne. Man kastade dem på häxbålen på medeltiden och så såg man dem sno runt inne i elden. Leva i eld. Leva i elden."

 

Det har gått tjugofyra år sedan Alice och Helen träffades, men när de ses är det som tiden aldrig gått och ett laddat möte uppstår mellan dem.
Det finns många frågor mellan kvinnorna. Vad var det som hände när Philip försvann? Kommer han tillbaka? Varför står det en spjälsäng i gästrummet?


SALAMANDER är ett thrillerbetonat drama som med en stark intensitet skildrar två kvinnor med starka band till varandra. Pjäsen väcker frågor om det förflutnas närvaro i nuet. Hur lever vi med såren av det som aldrig kan läka? Vad är det man lämnar när man ger sig av? Handlar livet om att lära sig att leva mitt i elden, som en Salamander?

Två starka rollporträtt av två kvinnor mitt i livet och i elden.

SALAMANDER kommer att ha urpremiär på TEATR POWSZECHNY i Warszawa iden 15 oktober 2010. Föreställningen inviger teatern efter en större renovering.

 

Regin står Adam Guzi?ski, för. Han är en av de främsta inom den yngre generationen av regissörer och har även gjort film, The Boy on the Galloping Horse som var tävlingsbidrag vid Cannesfestivalen 2006.

 

För mer information kontakta:


Charlott Neuhauser, Draken Teaterförlag  tel 070 717 05 44

info@drakenteaterforlag.se