Nattsystrar

Författare:  | Antal kvinnor: 2  | Antal män 1
Ett starkt drama om ett livsavgörande möte mellan två systrar, en natt i Paris. Vishna bjuder in Vanja på en försoningsmiddag. Det var flera år sedan de träffades, och middagen urartar. Vishna är bildkonstnär och Vanja är yrkespolitiker.
Systrarna representerar två skilda livshållningar, som förstärks av deras syskonrivalitet. Vanjas politiske sekretare dyker upp och berättar att hennes otrohetsaffär ligger ute på nätet.Tragikomiska scener utvecklas i en tät dialog och drivet tempo. Varför kan systrarna inte nå varandra? De längtar efter närhet men klarar inte av när den uppstår. Sorgen och vreden över trauman pulserar samtidigt med systerkärleken. Pjäsen ställer frågor om bevikelser och försoning? Och - vem känner vi oss egentligen som systrar med?

“Nattsystrar är ett försök till skildring av det biologiska systerskapet sammanflätat med skildringen av Vanja och Visna i egenskap av moderna kvinnor. Som sådana är dom mycket ensamma. Självvalt ensamma utan att för ett ögonblick acceptera detta tillstånd.”
Marianne Goldman