NYHETER AUGUSTI

TVÅ PREMIÄRER FÖR GERTRUD LARSSON:

ÄLGASLAG av Gertrud Larsson URPREMIÄR på Regionteatern Blekinge Kronoberg den 30 september.

”Du måste tänka som en älg, annars funkar det inte.”

Pass har röjts, jakttorn har byggts, äppelhögar har lagts ut.
Efter lång väntan och minutiösa förberedelser är det äntligen dags för årets viktigaste händelse: Älgjakten.
I jaktstugan samlas Torpargänget för att än en gång ta upp kampen mot byns konkurrerande jaktlag Bönderna. Slaget kan börja.

Älgaslag är en tragikomisk pjäs om ett jaktlags uppgång och fall.

6 m, 1 k

GÄSTEN – Dickens vs Andersen av Niklas Rådström

URPREMIÄR på Odsherred Teater i Danmark den 15 september 2005

Niklas Rådström fortsätter det givande samarbetet med Odsherred Teater. Förra året hade hans pjäs ONDSKAN premiär och fick ett kritikerrosat mottagande. Nu skriver har han skrivit en pjäs om ett fiktivt möte, präglat av en allvarlig språkförbistring, mellan Dickens och HC Andersen,. Pjäsen är ett gripande skildring av Andersens besök hos familjen Dickens. Bisarr, modern och humoristisk.

Pjäsen finns att läsa redan nu. Beställ den från oss! 2m + 1m 1k (som spelar flera roller)

AKTUELLT FRÅN GUNILLA BOËTHIUS:

JORDPOJKEN

URPREMIÄR Helsingborgs Stadsteater 9 september, 2005

JORDPOJKEN är berättelsen om ett par som får ett handikappat barn. De försöker inrätta sitt liv efter sin son, men omvärlden tränger sig på och kräver sitt. Svärmor, skolan, kärleken och erotiken och inte minst de egna kraven på dem själva blir oöverstigliga. Till slut leder kraven till skilsmässa.

Gunilla Boëthius berättar med sitt pricksäkra och drastiska sätt varmt och humorfyllt om föreställningar om föräldraskap och bilden av den goda och onda föräldern. Hur klarar jag ha ett eget liv och samtidigt vara förälder? Finns det en gräns för den förbehållslösa kärleken?

3m, 2k

NANCY VICTORIA tas åter upp av Upsala Stadsteater i vinter.

NANCY VICTORIA, är en pjäs som bygger på Elise Johansons älskade romantrilogi om Nancy.

”Ett drama som Uppsalaborna borde gå man ur huse för att få ta del av”
Bo-Invar Kollberg Upsala Nya Tidning

ASKUNGEN – en saga för vår tid,

är en modern Askungesaga som handlar om problem i styvfamiljen, mobbning, samt sorgen efter en död mor. Samtidigt finns magin i den gamla Grimm-sagan kvar. Men, Askungen är denna gång inte mild och god, utan ilsken och upprorisk. Kärleken undgår hon dock inte. Prinsen har inte minsta lust att bli kung utan drömmer om att vara en groda i skogen. Men för att bli groda måste man bli kysst…

ASKUNGEN – en saga för vår tid, blev en stor succé bland både barn och vuxna då den hade premiär på Helsingborgs stadsteater hösten 2004, i regi av Anette Norberg som fick mottaga Prix d’Assitej på teaterbiennalen i Umeå, för bla denna uppsättning. Pjäsen har redan fått sin spelperiod förlängd i två omgångar och kommer att spelas på Helsingborgs stadsteater under våren och hösten 2005.

LARS FORSSELL:

HUSTRUSKOLAN i översättning av Lars Forssell hade premiär på Göteborgs Stadsteater den 26 augusti.

Beställ gärna även FORSSELLS andra dramatiska verk från Draken. T ex:

BERGSPRÄNGAREN OCH HANS DOTTER ELIN, en pjäs med 2m och 2k är ett starkt kammarspel från 30-talets Stockholm där den alkoholiserade arbetaren tyranniserar sin dotter och hennes vän en ung judisk intellektuell. Ett starkt porträtt av Sverige under den tiden – med genklang till idag.

MATS KJELBYEhar skrivit en ny monolog för Östgötateatern.BLÄSTRAD – finns att läsa inom kort.

MIKAEL OHLSSON, en av medförfattarna till ELEKTRAS BRÖDER är en av nykomlingarna hos Draken. Hans pjäser finns att beställa från oss. Avsnittet ur ELEKTRAS BRÖDER – Shu, brorsan! – kan spelas som en egen självständig pjäs.

1m, 1k.

DEN ÄRLIGE LÖGNAREN av skånedramatikern KLAS ABRAHAMSSON.

Beställ Klas Abrahamssons skickligt skrivna pjäs för läsning – och bli genuint underhållen och imponerad! Klas Abrahamsson är öppen för beställningar i humor-genren och har fått blodad tand för alexandrin.