Lars dagbok

Författare: Kristian Hallberg  | Antal kvinnor: 0  | Antal män 1

Pjäsen vänder sig till åldersgruppen 9-12 år.

Unga Radioteatern hade i januari, 2014, urpremiär på Kristian Hallbergs pjäs LARS DAGBOK. Det är en nyskriven pjäs i tre delar baserad på En dramatikers dagbok av Lars Norén. Huvudpersonen i pjäsen heter Lars, är elva år och får fet ångest av att han har så dåligt minne. Hans mamma föreslår att han ska börja skriva dagbok. 

Kristian Hallberg fick idén att skriva om Lars han när han läste En dramatikers dagbok och – för att variera sin läsning – roade sig med att tänka sig ett barn som berättare.

– Min Lars är en karaktär som går runt i sin stad, pratar skit om människor i sin närhet, med ett ständigt habegär, ett extremt lillgammalt språk och som handlöst förälskar sig i människor som passerar honom, säger Kristian Hallberg.

Så här skriver Lars i sin dagbok den dag då han trodde att allt äntligen skulle vända: ”Den här dagen kunde bli så bra. Det kunde bli dagen då jag tog steget till att bli den människa jag verkligen tvivlat på att jag är. Jag skolkade, det var modigt. Jag ljög, det var också modigt. Men nu sitter jag här med en mås-text som jag inte läst och känner mig helt…ohånglad.”

Källa, SRs hemsida.

Recensioner:

hd.se/kultur/2013/12/30/lasse-lasse-liten/ 

www.expressen.se/kultur/nar-lasse-var-liten/